Start   Aktualności   |  Projekty  |  Fundacja  |  Ulica Piotrkowska  |  Kontakt
       
  Urodziny Tuwima  
15/09
2010
Program imprezy "Urodziny Tuwima"
 
  << wróć  

Szanowni Państwo, poniżej pełen detaliczny program imprezy Urodziny Tuwima na która serdecznie zapraszamy wraz z Urzędem Miasta Łodzi.
 
ESTRADA /Pasaż Schillera/- I część
11.00-11.05;               otwarcie I części imprezy
11.05-11.30/25 min.  wykonanie piosenek i inscenizacji z wykorzystaniem i parafrazą utworów J. Tuwima -  SP 152
11.30-11.40/10 min.   wykonanie piosenek opartych na tekstach J. Tuwima /opracowanie przez muzyków współpracujących ze szkołą/ - SP2
11.40-12.30/50 min.   przeprowadzenie konkursu recytatorskiego /deklamacja jednoosobowa/
12.30-12.45/15 min.   finał konkursu na przebranie za wybranego bohatera utworu J. Tuwima
12.50-13.00/10 min.   inscenizacja  „Ptasie Radio” – SP 29
13.30-14.00/30 min.   zakończenie I części imprezy, podziękowanie, rozdanie nagród

ESTRADA /Pasaż Schillera/ - II część
14.00-14.05;      otwarcie II części imprezy
14.05-14.15/10 min.   recytacja w języku łacińskim wiersza „Idzie Grześ przez wieś” (CEDIT GRUS PER RUS) – XVIII LO
14.15-15.15/60 min.  przeprowadzenie konkursu wiedzy o życiu i twórczości J. Tuwima
15.20-15.30/10 min.  recytacja „Lokomotywy” w języku niemieckim połączona z inscenizacją wiersza – VIII LO
15.30-15.50/20 min.   etiuda sceniczna pt. ”Daj mi tekst”/forma groteski wybranego przez szkołę utworu/ - ZSP 4
15.50-16.50/60 min     przeprowadzenie konkursu „Śpiewamy Tuwima”
16.50-17.00/10 min.   recytacja „Lokomotywy” w języku łacińskim połączona z inscenizacją wiersza – VIII LO
17.00-17.20/20min.     happening  na podstawie „Balu w operze” – XXVIII LO
18.30-19.05/35 min.  zakończenie II części imprezy, podziękowania, rozdanie nagród
19.15-20.00 /45 min    występ Adama Mortasa z zespołem muzycznym  (repertuar J. Tuwima)

Imprezy towarzyszące /Pasaż Schillera/ - I część
11.15-12.15;   w ramach konkursu na przebranie za wybranego bohatera utworu J. Tuwima przebrani uczniowie przemieszczają się wśród uczestników podczas I części imprezy z finałem na scenie wraz z wyłonieniem przez widownię lub jury zwycięzców

Imprezy towarzyszące /Pasaż Schillera/ - II część
14.45-15.15;   w ramach konkursu na sobowtóra J. Tuwima przebrani uczniowie przemieszczają się wśród uczestników podczas II części  imprezy z finałem; tj. robieniem zdjęć przy „ławeczce Tuwima” (15.00-15.15)
Ulica Piotrkowska/ - I część
11.00-13.00;   akcja  plastyczna  „Lokomotywa”  dla klas I-VI szkoły podstawowej
13.00-13.30;  finał akcji plastycznej ”Lokomotywa” – ustawienie prac w szeregach ilustrujących kolejne wagony  lokomotywy (dwustronna instalacja)
Ulica Piotrkowska/ - II część
17.20-18.20;      spektakl „Tuwimki” w wykonaniu teatru „Pinokio”

Ulica Piotrkowska/ - akcje całodniowe
11.00-18.00;   bukiet urodzinowy dla J. Tuwima / całodniowa akcja happeningowa/
11.00-18.00;   teatr D-H – szczudlarze /wręczanie nagród, giftów, gadżetów miejskich, etc/
13.00-16.00;  wycieczka dla łodzian ”Łódzkimi śladami Juliana Tuwima” z przewodnikiem Piotrem Machlańskim – Łódzkie Centrum Doskonalenia Nauczycieli i Kształcenia Praktycznego w Łodzi/Ośrodek Edukacji Europejskiej i Regionalnej/ (od „ławeczki Tuwima” do lecznicy przy ul. Kopernika)

 
       
 
     
dołącz do nas na 
 

  Nasi partnerzy  
         ĹĂłdzka Specjalna Strefa Ekonomiczna


born in DB